Аб шакаладзе

У шакаладу вельмі шмат сваякоў па прамой лініі. Усе яны сапраўдныя прадстаўнікі шакаладнага сямейства.

Чорны шакалад – змяшчае не менш за 45% какава-прадуктаў (цёртая какава і какава-алей), горкі - ад 45 да 87%.

Дэсертны – больш далікатны у параўнанні са сваімі субратамі: какава для яго мелецца з асаблівай дбайнасцю, і шакаладная маса рыхтуецца даўжэй.

Малочны – заўсёды змяшчае сухое малако. Какава прадуктаў у ім да 35%.

Кіпры –нічым не вылучаецца па складзе, проста на канчатковым этапе вытворчасці ў шакаладную масу "яны плацяць" пад ціскам вуглякіслы газ.

Белы шакалад – незаслужана лічыцца пасербам ў шырокім шакаладным сямействе. Многія яго і за шакалад не лічаць. Дарма: белы не ўтрымлівае цёртага какава, затое ў ім шмат какава-алею, цукровай пудры, малака і ваніліну.