Гісторыя фабрыкі

Місія СААТ «Камунарка» - прыносіць радасць і задавальненне людзям, захоўваючы і прымнажаючы багатыя традыцыі кандытарскага мастацтва. Якасць кандытарскіх вырабаў «Камунарка» - адзін з найважнейшых паказчыкаў і арыенціраў у працы.
Якасць кандытарскіх вырабаў пад маркай «Камунарка» па вартасці цэняць не толькі ў Беларусі, але і за яе межамі. Прадпрыемства пастаўляе прадукцыю ў Расію, ЗША, Ізраіль, Грузію, Казахстан, Туркменістан, Манголіі, Германію, Азербайджан, Канаду, Узбекістан, Балгарыю, Літву, Латвію, Кыргызстан, Украіну, Малдову.
Пошук ідэй для стварэння новых кандытарскіх вырабаў, ўдасканаленне тэхналогій вытворчасці дазваляе СААТ «Камунарка» увесь час развівацца, прадбачыць запатрабаванні рынку і задавальняць густы самых патрабавальных пакупнікоў.
Сёння СААТ «Камунарка» - адно з самых вядомых прадпрыемстваў - вытворцаў прысмакаў, любімае многімі пакаленнямі.
Пры вытворчасці прадукцыі выкарыстоўваецца толькі натуральная, экалагічна чыстая сыравіна. Працэс апрацоўкі какава-бабоў ажыццяўляецца непасрэдна на прадпрыемстве, што дазваляе дамагчыся асабліва ўважлівага кантролю якасці выпускаемай прадукцыі. Менавіта таму СААТ «Камунарка» доўгія гады захоўвае лідзіруючае становішча на кандытарскім рынку Беларусі.
Этапы станаўлення
Гісторыя фабрыкі «Камунарка» пачаўся 15 лютага, калі ў Мінскім казначэйстве ўпершыню атрымала прамысловае сведчанне «Кавярня з кандытарскімі прадуктамі, пякарня кандытарскіх прадуктаў Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага».
Традыцыйна кандытарская фабрыка "Камунарка" святкуе і ўшаноўвае сваіх работнікаў у дзень работнікаў сельскай гаспадаркі і перапрацоўчай прамысловасці аграпрамысловага комплексу.
«Крама кандытарскі і кандытарская майстэрня" Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага
«Фабрыка кандытарскіх вырабаў Жорж" Георгія Вікенцьевіча Рачкоўскага
Пасля заканчэння грамадзянскай вайны з мэтай працаўладкавання беспрацоўных на базе былога прадпрыемствы Мінскай біржай працы створаны трудоколлектив кандытараў, названы «Першай беларускай кандытарскай фабрыкай".
Фабрыка была перайменаваная ў Мінскую кандытарскую фабрыку «Прагрэс».
У гонар 12-ай гадавіны Вялікай Кастрычніцкай сацыялістычнай рэвалюцыі фабрыка была перайменаваная ў Мінскую кандытарскую фабрыку "Камунарка".

Адначасова на процілеглым ўскраіне горада на пустцы, насіў тады найменне «Тры карчмы», будаваўся без прыпынку асноўнага вытворчасці спецыяльны трохпавярховы вытворчы корпус для новай механізаванай кандытарскай фабрыкі. Гэта была адна з будоўляў першай пяцігодкі СССР.
Да моманту пуску на фабрыцы выпрацоўваліся толькі незавернутые кандытарскія вырабы, заверточные машыны сталі з'яўляцца толькі ў 1932-1933гг. У той жа час быў абсталяваны і дрожжейный цэх. Да гэтага часу дражэ ў БССР не выпрацоўвалася.
1 мая фабрыка ўступіла ў строй дзеючых, а 3 траўня распачаў функцыянаваць мягкошоколадный цэх, а праз некалькі месяцаў і карамельны.
Распрацаваныя тэхнолагамі фабрыкі цукеркі «Беларуская бульба» і «Камунарка» былі ўключаныя ў першы даведнік уніфікаваных рэцэптур кандытарскіх вырабаў па Савецкім Саюзе.
Спецыялісты прадпрыемства сталі надаваць асаблівае значэнне распрацоўцы новых рэцэптур кандытарскіх вырабаў. Менавіта тады былі створаны адны з самых лепшых гатункаў цукерак і шакаладу. Пасля шматлікія з іх па праву сталі лічыцца класічнымі. Так, напрыклад, адзначаныя ніжэй кандытарскія вырабы ўпершыню былі выпушчаны ў гэтыя гады.